Новини, статті

Герметичний насос принцип роботи

Що таке насос із магнітним приводом?

Насоси з магнітним приводом являють собою герметичні насоси, в яких використовується технологія приводного магніту та внутрішнього магніту, з'єднаного з робочим колесом для переміщення рідини через насос. Привідний магніт та внутрішній магніт розділені заднім кожухом або кожухом, що утворює герметичну оболонку.

Насос із магнітним приводом запобігає витоку рідини і, що ще важливіше, убереже вас від втрати потенційно небезпечних та дорогих рідин. З огляду на екологічні міркування та вимог Агентства з охорони навколишнього середовища, які стали суворішими, ніж будь-коли, насоси без ущільнень забезпечують нульові неорганізовані викиди, що дозволяє їм відповідати необхідним вимогам.

Завдяки своїй простоті насоси з магнітним приводом економлять час на технічне обслуговування, замінюючи ущільнення та усуваючи небезпечні витоки. Маючи лише дві рухомі частини, ймовірність поломки невелика.

Насоси з магнітним приводом - це надійність і нульовий рівень витоків рідин.

Як це влаштовано?

Герметичний насос принцип роботи

Рисунок 1: Блок подачі насосу

Рідина переміщується відцентровим насосом за рахунок використання відцентрової сили. Рідина надходить у центр робочого колеса через вхідне з'єднання. Більшість відцентрових насосів віддають перевагу позитивному тиску на вході для запобігання кавітації (відсутність достатнього позитивного тиску на вході для запобігання випаровування рідини). Потім ця рідина захоплюється лопатями крильчатки, коли вона обертається. Це механічне обертання рідини лопатями «викидає» рідину назовні від робочого колеса та до випускного отвору нагнітальної частини насоса. Це механічне рух рідини створює тиск нагнітання насоса. Такі змінні, як тиск подачі рідини на вході, діаметр крильчатки, потужність двигуна в кінських силах і співвідношення із закритою поверхнею порівняно з відкритою поверхнею впливають на витрату та тиск насоса. Кожною з цих змінних можна керувати для досягнення бажаної витрати та тиску.

Малюнок 2: Магнітний привід насоса

Насос із магнітним приводом використовує збалансоване магнітне поле для створення обертання робочого колеса рідини. На відміну від традиційного відцентрового насоса, який має прямий зв'язок між робочим колесом та двигуном, насос із магнітним приводом виключає механізм прямого приводу та замінює його магнітним полем. На кінці валу насоса встановлено зовнішній корпус магнітного дзвону. Цей зовнішній розтруб вирівнюється на зовнішній стороні заднього кожуха. Робоче колесо насоса з'єднане з меншим магнітним вузлом і обертається на внутрішньому валу та вузлі втулки. (Всі частини подачі ізольовані всередині гідравлічного напору насоса без необхідності у механічному ущільненні.) Менший магнітний вузол встановлений у центрі магнітного поля зовнішнього корпусу дзвону. Хоча ці дві магнітні складання розділені рідинним бар'єром, магнітні поля вирівняні. Коли двигун запускається, зовнішній корпус дзвона починає обертатися. Коли зовнішній дзвін обертається, магнітне поле, що обертається, впливає на внутрішній магніт крильчатки. Коли два магніти починають обертатися разом, крильчатка починає обертатися та витісняти рідину.

Герметичний насос принцип роботи


Насоси із магнітним приводом серії DM

Насос з магнітною муфтою DM 06

Насос з магнітною муфтою DM 06

до 6 м³/год
до 8,5 м

Герметичний насос з магнітною муфтою DM 10

Герметичний насос з магнітною муфтою DM 10

до 13 м³/год
до 14 м

Насос з магнітною муфтою DM 15

Насос з магнітною муфтою DM 15

до 23,5 м³/год
до 20 м

Герметичний насос DM 30

Герметичний насос DM 30

до 35 м³/год
до 24 м